V ZAVODU ZA TURIZEM DOLINA SOČE PREVERJAJO ZADOVOLJSTVO LOKALNEGA PREBIVALSTVA S TURIZMOM

Četrtek, 29. julij 2021

V Javnem zavodu za turizem Dolina Soče so letos ponovno pripravili ankete o zadovoljstvu s turizmom v Posočju za prebivalce, obiskovalce in turistično gospodarstvo v dolini Soče. 

Zlati znak Slovenia Green Destination so lani prejele vse tri posoške občine Bovec, Kobarid in Tolmin. Prav v sklopu pridobivanja znaka so anketo o zadovoljstvu s turizmom v dolini Soče v Javnem zavodu za turizem pripravili že pred dvema letoma.

Takratni rezultati so pokazali, da prebivalci podpirajo turistični razvoj doline, da turizem pozitivno vpliva na lokalno identiteto, v razvoju turizma pa vidijo priložnosti. Izpostavljene so bile tudi nekatere pomanjkljivosti – predvsem preveliko število obiskovalcev, z njim povezane prometne težave, onesnaževanje okolja in podobno. Med predlogi za izboljšave so se znašli celoletni turizem, več stalnih zaposlitev v turizmu, več petzvezdičnih doživetij. Vsi izsledki anket so bili posredovani vsem posoškim občinam, nekatere stvari so se uredile, druge se še bodo, povedo v Javnem zavodu za turizem Dolina Soče.

Letos anketo ponavljajo, želijo primerjati rezultate z anketo izpred dveh let. Kratke in anonimne ankete so že na voljo na spletnih straneh Javnega zavoda za turizem Dolina Soče ter v vseh treh enotah knjižnice v Bovcu, Kobaridu in Tolminu. V Javnem zavodu za turizem Dolina Soče prebivalce vabijo, da jih izpolnijo in tako tudi sami prispevajo k spremembam oziroma razvoju turizma v dolini. 


Simona Skočir

Pogovor z Alenko Rutar iz zavoda za turizem Dolina Soče

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

sreda
22.09.2021
11°C / 23°C
četrtek
23.09.2021
12°C / 22°C
petek
24.09.2021
11°C / 21°C