V MEJCI IN NA LAJŠTU ŽE TUDI PAMETNE KLOPI

Petek, 06. avgust 2021

Krajinski park Zgornja Idrijca je bogatejši za dve tako imenovani pametni klopi, ki ne omogočata le počitka ali klepeta v prijetni družbi, ampak ponujata tudi možnost polnjenja pametnih naprav.

Pametni klopi stojita v Mejci in na Lajštu. Eco Smart Bench je preprosta klopca s tremi sedišči, ki je primerna za prijeten, sproščujoč oddih, čas počitka pa lahko izkoristite tudi za polnjenje pametnega telefona, GoPro kamere ali katerekoli druge elektronske naprave, ki uporablja USB napajalni kabel. USB vtičnice nimajo časovne omejitve delovanja in so uporabnikom na voljo vse dni v letu.


Pridobitev je plod projekta Centri interpretacije zavarovanih območij, v katerem sodelujejo štirje LAS-i, med njimi tudi LAS s CILjem, ter občini Idrija in Logatec z upravljavci zavarovanih območij.


Projekt, ki je sofinanciran tudi z evropskimi sredstvi, se v delu, ki se nanašana na območji Idrijskega in Logaškega, osredotoča na Krajinski park Zgornja Idrijca in Planinsko polje, njegov cilj pa je ohraniti naravno dediščino Krajinskega parka Zgornja Idrijca in Planinskega polja ter jo prezentirati in promovirati na sodoben način. V okvir projekta, ki bo trajal do konca leta 2022, sodi, med drugim, tudi ureditev opreme v krajinskem parku, kot so ekološka stranišča, solarne klopi, obnova paviljonov, didaktična igrala in stojnice.


Metka Rupnik

Foto: LAS s CILjem


 

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

sobota
13.07.2024
20°C / 32°C
nedelja
14.07.2024
19°C / 34°C
ponedeljek
15.07.2024
19°C / 35°C