ETA CERKNO SE POTEGUJE ZA PRESTIŽNO NAGRADO

Nedelja, 05. september 2021

Kot so sporočili iz družbe Finance,  so že izbrani letošnji finalisti  za prestižno lovoriko tovarna leta 2021. Finalisti so ljubljanski razvijalec in proizvajalec izdelkov in sistemov za regulacijo daljinskega ogrevanja in hlajenja stanovanjskih in poslovnih stavb Danfoss Trata, proizvajalcev stikal in varovalk ETI Elektroelement Izlake  ter tudi proizvajalec kuhalnih plošč in termostatov za gospodinjske aparate Eta Cerkno.

V letošnjem izboru se je zaradi trenutnih razmer pokazalo, da se podjetja z ustreznimi usmeritvami in vlaganji v nove tehnologije, inovativnimi pristopi in naprednimi rešitvami lahko še bolj približajo kupcu. Opozorili bi na večji poudarek na raziskavah in razvoju, vrednosti lastne intelektualne lastnine in krepitvi lastne blagovne znamke.

V ljubljanski družbi Danfoss Trata imajo v produktnem portfelju blizu tri tisoč različic izdelkov. Na dan imajo v povprečju 270 proizvodnih nalogov, povprečna količina na posamezni nalog je 120 izdelkov. Izdelke sestavljajo na 65 montažnih linijah.

ETI Elektroelement Izlake je eden izmed vodilnih svetovnih proizvajalcev stikal in varovalk. So tudi največji evropski proizvajalec nizkonapetostnih varovalk, pri katerih imajo v Evropi od 25- do 27-odstotni tržni delež.

V tej imenitni trojici se je znašla tudi družba Eta Cerkno, katere izdelki so vgrajeni v gospodinjske aparate vseh vodilnih evropskih proizvajalcev bele tehnike, kot so Bosch, Elektrolux, Miele, Hisense Gorenje  Družba ima pri grelnih ploščah, teh na leto jih naredijo okoli 4,5 milijona, 70-odstotni svetovni tržni delež. So tudi pomemben evropski proizvajalec termostatov, s katerimi se v gospodinjskih aparatih uravnava temperatura oziroma gretje.Ekipa lanskih zmagovalcev


Zmagovalca bo 5. oktobra v Domu kulture v Nazarjah izbrala strokovna komisija. Gostitelj sklepnega dogodka je namreč  lanski zmagovalec, družba BSH Hišni aparati Nazarje.
Poleg že omenjene nagrade bodo v sklepnem delu tega projekta izpeljali še dvoje ocenjevanj in sicer za Nagrado za inženirsko-razvojno ekipo, posebno priznanje pa bo neodvisno izdalo uredništvo časopisa.


Ivan Seljak
 

Naslovna Fotografija: Tovarna Eta Cerkno

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

sobota
20.08.2022
20°C / 29°C
nedelja
21.08.2022
17°C / 33°C
ponedeljek
22.08.2022
16°C / 32°C