MINISTER POKLUKAR V BOVCU O PRECEPLJENOSTI V POSOČJU TER O STALNI PRISOTNOSTI NRV V BOVCU

Ponedeljek, 13. september 2021

V sredo se je v sklopu vladnega obiska Goriške regije v Bovcu mudil minister za zdravje Janez Poklukar. Srečal se je z županoma občin Bovec in Kobarid Valterjem Mlekužem in Markom Matajurcem ter podžupanom občine Tolmin Tomažem Štenklerjem. Sprejeli so ga tudi direktor ZD Tolmin Gaudencio Lucas Triep in bovška zdravnika Bojan Rustja in Zdravko Kravanja. Pogovor je tekel o aktualnih razmerah – predvsem o precepljenosti v posoških občinah. Ta je najnižja prav v občini Bovec, kjer je komaj 43 % cepljenih z dvema odmerkoma, je pa sicer na Bovškem obenem tudi največ prebolelih. 

Pomembna zdravstvena problematika Posočja, o kateri je tekla beseda na sredinem srečanju, pa sta tudi stalna celoletna prisotnost reševalnega vozila v Bovcu ter vzpostavitev satelitskega urgentnega centra v Tolminu.

Izjava Valter Mlekuž

Kot je v izjavi ob koncu obiska poudaril minister Poklukar, se poleg epidemije na ministrstvu za zdravje zavedajo tudi ostalih zdravstvenih izzivov, zato so na srečanju razmišljali predvsem o boljših variantah izvajanja nujne medicinske pomoči v Posočju in predvsem na Bovškem. Minister je v kratkem obljubil tudi sestanek za reševanje te problematike.

Izjava Janez Poklukar


Simona Skočir 

Fotografija: Milan Štulc, Občina Bovec

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

sreda
22.09.2021
11°C / 23°C
četrtek
23.09.2021
12°C / 22°C
petek
24.09.2021
11°C / 21°C