UREDITEV REKE VIPAVE IN IZVIROV NA VIPAVSKEM

Torek, 14. september 2021

V občini Vipava je v zadnjih mesecih vse polno gradbišč. Obnavljajo se izviri Vipave, ureja in pripravlja se novo parkirišče v neposredni bližini glavnega trga, na svoj račun pa bodo kmalu prišli tudi kolesarji, saj se v prihodnjih dneh pričenja izgradnja prvega dela kolesarske poti Vipava – Vrhpolje. 

Trenutno eden izmed večjih projektov v vipavski občini je po besedah župana projekt ureditve izvirov in same reke Vipave. Občina Vipava v projektu sodeluje z Direkcijo RS za vode. Zaključek projekta je predviden jeseni leta 2022, več o tem zakaj je ta projekt za občino pomemben in kakšna je okvirna cena projekta, župan Goran Kodelja. 

Goran Kodelja o projektu 

V sklopu projekta ureditve izvirov Vipave bo obnovljen tudi jez v Podskali, ki ga je že načel zob časa. Jez se bo popravilo in poglobilo, odstranile se bodo naplavine. 

Občino Vipava tudi v prihodnjih mesecih čaka kar nekaj izzivov, ki pa se jih na občini zelo veselijo. Več o trenutnih projektih in tudi o prihodnjih projektih na Primorskem valu spregovorimo v sredini oddaji V središču.Ana ŠtokeljKomentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

sreda
22.09.2021
11°C / 23°C
četrtek
23.09.2021
12°C / 22°C
petek
24.09.2021
11°C / 21°C