PRIZNANJI GZS HIDRIINIM INOVATORJEM

Sobota, 19. september 2009

Gospodarska zbornica Slovenije je v četrtek v Ljubljani podelila priznanja za inovacije, nastale v letu 2008. Skupno je letos kandidiralo 185 inovacij več kot 500 inovatorjev. Å tevilo prijavljenih se je glede na lani povečalo in je po mnenju zbornice jasen pokazatelj, da ima Slovenija velik potencial za dvig konkurenčnosti gospodarstva, kar je v sedanjih zaostrenih gospodarskih razmerah toliko pomembneje. Po mnenju generalnega direktorja zbornice Sama Hribarja Miliča večja inovativnost Slovenije po vsej verjetnosti ne bi rešila pred krizo, kar kaže primer Japonske. Bo pa večja inovativnost pripomogla k hitrejšemu izhodu iz krize in večji konkurenčnosti slovenskega gospodarstva.

Gospodarska zbornica je podelila  7 zlatih, 11 srebrnih in 12 bronastih priznanj ter 12 diplom. Med prejemniki srebrnih priznanj so bili Mirko Petrovčič, Bojan Lapanja in Simon Knez iz Hidria Inštituta klima v Godoviču, ki so ga prejeli za razvoj hibridnega IPM motorja, ki je novost na tržišču in ga odlikuje izredna energetska učinkovitost.

Med dobitniki bronastih priznanj Gospodarske zbornice Slovenije za inovacije pa so Davorin Rejc, Jože Pregelj in Valter Žagar iz družbe Hidria AET Tolmin, ki so si jo prislužili za inovativnost konstrukcije in izdelavo naprave za trajnostni preizkus nizkonapetostnih čepnih svečk in krmilnikov. Obe Hidriini inovaciji, ki sta prejeli priznanji Gospodarske zbornice Slovenije, sta bili pred tem že odlikovani z internima priznanjem Hidrie za najboljše inovacije leta.  

Metka Rupnik

 

 

 

 

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

petek
20.07.2018
16°C / 33°C
sobota
21.07.2018
19°C / 29°C
nedelja
22.07.2018
18°C / 30°C