NA BOVŠKEM ZAKLJUČENA INVESTICIJA V DOLINI ZADNJICA

Nedelja, 19. september 2021

Na Bovškem se je pred kratkim zaključila investicija v dolini Zadnjica, ki je zajemala ureditev parkirišča ter sanacijo in asfaltiranje poti od križišča z glavno cesto Trenta – Kranjska Gora do zapornice v dolini Zadnjica.

Občina Bovec je za investicijo odštela 195 tisoč evrov, sredstva pa je pridobila iz 11. člena zakona o Triglavskem narodnem parku. Bovški župan Valter Mlekuž je zelo zadovoljen, da so končno uredili tudi ta del doline v Triglavskem narodnem parku, saj gre za pomembno in obiskano izletniško točko. 

Izjava Valter Mlekuž 1

Nova parkirišča so sicer tudi plačljiva, Občinski svet Občine Bovec je že pred časom sprejel dopolnjen odlok, ki določa pobiranje parkirnine za uporabo teh parkirišč. Trenutno je parkirnino mogoče plačati preko sistema Easypark, postavili pa bodo tudi parkomat.

Izjava Valter Mlekuž 2

Asfaltirana cesta do zapornice bo za obiskovalce pomenila udobnejšo in varnejšo vožnjo, na občini Bovec pa še opozarjajo, da se od uporabnikov pričakuje zavedanje, da vozijo in parkirajo v zaščitenem naravnem okolju in se temu primerno tudi obnašajo.

Simona Skočir  

Fotografija: Milan Štulc, Občina Bovec

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

petek
22.10.2021
12°C / 17°C
sobota
23.10.2021
14°C / 17°C
nedelja
24.10.2021
9°C / 18°C