JAVNA RAZGRNITEV ŠTUDIJ VARIANT ZA OBVOZNICO VOLČE

Ponedeljek, 20. september 2021

Medtem ko bodo v Tolminu kmalu zabrneli delovni stroji in pričeli z gradnjo tolminske obvoznice, se nadaljujeta tudi postopek in priprava sosednje volčanske obvoznice.

Od 15. septembra do 15. oktobra je v prostorih Občine Tolmin, Krajevne skupnosti Volče ter na Direktoratu za prostor, graditev in stanovanja Ministrstva za okolje in prostor v Ljubljani razgrnjeno gradivo za pripravo državnega prostorskega načrta za obvoznico Volče. Objavljene so študije variant, povzetek za javnost in ostale strokovne podlage, na katerih temeljijo rešitve študij variant. 

Predstavljene so tri variante, ki so nastale na podlagi analize smernic nosilcev urejanja prostora ter ob smiselnem upoštevanju pripomb in predlogov javnosti pri predstaviti pobude. Na podlagi vrednotenja s prostorskega, okoljskega, funkcionalnega in ekonomskega vidika je kot najustreznejša predlagana varianta 2a. Ta je dolga približno 1,2 kilometra in se na severni strani naselja odcepi od trase obstoječe glavne ceste iz smeri Tolmina. Vzporedno s podružnično šolo se prične dvigovati in z viaduktom prečka  depresije  in  vodotok  Hotevlje.  Na  območju  vzpetine Brdce  vstopi  v  predor  in  se  ob  obratu  Tera  d.o.o.  priključi  v  krožišče na Čiginjskem polju. Predsednik KS Volče Aleš Bizjak.

Izjava Aleš Bizjak

V času javne razgrnitve javnost lahko odda pripombe in predloge na gradivo na več načinov – pisno na mestih javne razgrnitve ali po navadni ali elektronski pošti na Direktorat za prostor, graditev in stanovanja na Ministrstvu za okolje in prostor s pripisom DPN za obvoznico Volče. Javna obravnava bo potekala v ponedeljek, 4. oktobra, ob 17. uri v dvorani KS Volče.Simona Skočir, Vanja Hvala

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

petek
22.10.2021
12°C / 17°C
sobota
23.10.2021
14°C / 17°C
nedelja
24.10.2021
9°C / 18°C