POL STOLETJA HIDRIE NA MESTNEM TRGU V IDRIJI

Ponedeljek, 20. september 2021

Te dni je na idrijskem Mestnem trgu na ogled razstava, ki predstavlja osrednje mejnike v 50-letni zgodovini delovanja korporacije Hidria, ki obletnico praznuje pod sloganom »Povezani ustvarjamo prihodnost«. Z razstavo in spletno stranjo Hidria odstira pogled v preteklost in sedanjost, ko se pripravlja na uresničitev 40-milijonske investicije v nov visokotehnološki center v Spodnji Idriji.

Razstava, ki je zagotovo zanimiva za vse sedanje in nekdanje sodelavce, ki so Hidrio soustvarjali, razkriva, kako se je podjetje razvijalo in kako je napredoval delovni proces ter tudi sama tehnologija - zaradi obojega danes spadajo med vodilne svetovne proizvajalce in dobavitelje lamel za elektromotorje električnih in hibridnih avtomobilov. Razstava ponazarja primerjavo med Hidrio v preteklosti in danes, kar omogoča vpogled v razvoj in napredek proizvodnje ter ohranitev in negovanje aktivnosti za zadovoljstvo zaposlenih in vključevanje v lokalno skupnost.

»Hidria je močno vpeta v vse skupnosti, kjer deluje. Vzporedno z razvojem podjetja se je razvijalo tudi lokalno okolje, vseh 50 let pa se je krepila medsebojna povezanost. Razstava zato naslovi tudi ta vidik, ki je za nas izredno pomemben, saj je ena izmed naših osnovnih vrednot odgovornost do zaposlenih, lokalnih skupnosti, okolja, poslovnih partnerjev in drugih. Prav je, da se uspehov veselimo skupaj,« ob tej priložnosti izpostavlja dr. Iztok Seljak, glavni direktor Hidrie Holding.


Metka Rupnik (po PR sporočilu)

Foto: arhiv Hidria (Avtor: Robert Zabukovec)


 

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

petek
22.10.2021
12°C / 17°C
sobota
23.10.2021
14°C / 17°C
nedelja
24.10.2021
9°C / 18°C