PRIZNANJA PRIMORSKEMU ZNANJU

Ponedeljek, 20. september 2021

Danes so Primorska gospodarska zbornica Koper, Regionalna zbornica Postojna ter Severno Primorska gospodarska zbornica Nova Gorica prvič na skupni prireditvi podelile priznanja najboljšim inovatorjem iz vseh treh regij in tudi na ta način izpostavile pomen inovativne kulture ter povezovanja v gospodarstvu in širše v družbi. 


Na razpisih vseh treh zbornic je sodelovalo več kot 180 inovatorjev s 45 inovacijami. Še zlasti so bili s številčnim odzivom zadovoljni v Severno Primorski gospodarski zbornici, Nova Gorica. Razveseljuje tudi dober odziv inovatorjev iz javnega sektorja. Skupaj so podelili 9 zlatih, 14 srebrnih in 17 bronastih priznanj ter 5 priznanj za prispevek na področju inovativnosti. Sedem z zlatim priznanjem nagrajenih regionalnih inovacij se je uvrstilo tudi na nacionalno tekmovanje. Od tega se je kar šest inovacij z zlatim priznanjem z regijskega na državno raven uvrstilo  z območja Severno Primorske gospodarske zbornice, Nova Gorica. S po dvema inovacijama sta se na državno raven uvrstili družbi Kolektor Group in Hidria, in sicer Kolektor Group z inovacijama baterijska tlačilna čistilna naprava ter sistem za odkrivanje povišane telesne temperature CORDEA; Hidria pa z inovacijama elektronsko komutirani ventilatorji EC R18 in izolacijski ojačevalnik za pretvorbo signala senzorja tlaka. Kolektor Group d. o. o., enota Kolektor Digital je za sistem za odkrivanje povišane telesne temperature CORDEA prejela še priznanje za Inovacijski izziv 2021. Z zlatim priznanjem na regijski ravni sta se na nacionalno tekmovanje uvrstili tudi podjetje Red Pitaya z napravo za zajem in obdelavo podatkov SIGNAL 250-12 in družba Intra lightning z inovacijo Tracker Intra lihtning. 

Sedem inovacij z zlatimi priznanjem iz omenjenih treh regij se bo potegovalo za priznanja na nacionalni ravni, ki jih bo Gospodarska zbornica Slovenije podelila na Dnevu inovativnosti 12 oktobra.

Sicer sta zlati priznanji na regijskem tekmovanju, brez uvrstitve na državno tekmovanje, prejeli tudi inovacija podjetja GOAP Pametni varuh doma pred izlivom vode in podjetje Arctur za inovacijo pametno parkirišče za avtodome. 

Na današnji slovesnosti pa so podelili tudi vrsto bronastih in srebrnih priznanj. Z območja severnoprimorske gospodarske zbornice so srebrno priznanje za svoje inovacije prejeli: Hidria ("Tehnologijsa avtomatizirane proizvodnje radarskih logotipnih pokrovov"), Poslovno svetovanje Marsky Peter Dakskbler ("Rekonceptualizacija prostora v letu, zaznamovanem s COVID-19 kot primer hitrega odziva in transformacije v turizmu s hitro prilagoditvijo razmeram v obliki platforme Sotočje bar"), Elektro Primorska ("Merilni sistem za enolično identifikacijo faz v distribucijskem omrežju"), INCOM Ajdovščina ("ALIVE čokoladne kapljice"), Gostol TST Tolmin ("Smart sistem doziranja peskalnega sredstva").

Bronasta priznanja severnoprimorske gospšodarske zbornice pa so za svoje inovacije letos prejela podjetja: Seng za kar štiri svoje inovacije,  Mlinotest Ajdovščina za tri inovacije, po eno bronasto pa TIK Kobarid, ETA Cerkno, Mlekarna Planika, Kolektor Group, Kolektor Sikom in OC IMP Klima.  Metka Rupnik


Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

petek
22.10.2021
12°C / 17°C
sobota
23.10.2021
14°C / 17°C
nedelja
24.10.2021
9°C / 18°C