OŠ IDRIJA IN NJENI MLADI "FILMARJI" VESELI PRIZNANJA JSKD IN CERTIFIKATA IZ KOREJE

Sreda, 20. oktober 2021

Pred dnevi se je v Dvorani prve slovenske vlade v Ajdovščini odvijala zaključna prireditev in podelitev naziva Naj kulturna šola 2021. Prireditev vsako leto gosti šola, ki je naziv prejela leto poprej in leta 2020 je bila to OŠ Danila Lokarja Ajdovščina. Projekt, ki ga vodi Javni sklad za kulturne dejavnosti, poteka že 15. leto zapored, na letošnji slovesnosti pa so najbolj izstopajočim šolam na področju kulture, ki so se prijavile na razpis, podelili nazive Naj kulturna šola ter priznanja za posebne dosežke.

Med letošnjimi prejemnicami priznanj Javnega sklada za kulturne dejavnosti za posebne dosežke na področju kulture je kot edina šola na severnem Primorskem to priznanje prejela OŠ Idrija, in sicer za posebne dosežke na področju filmske dejavnosti.

V današnji šolski oddaji bomo poklepetali s filmskimi ustvarjalci na šoli. Mentorja sta David Stegu in Robert Jereb. S slednjim se je Metka Rupnik pogovarjala o filmski dejavnosti na šoli, v nadaljevanju pa bodo spregovorile tudi učenke.


Pogovor Robert Jereb


Sedaj pa dajemo besedo tudi učenkam na OŠ Idrija, ki se s filmsko dejavnostjo ukvarjajo v okviru filmskega krožka ali izbirnega predmeta filmska vzgoja.

Predstavnice mladih filmskih ustvarjalcev na šoli: Tia Jahn, Gaja Humar, Taia Svetlik, Lena Kleindienst, Maria Elektra Poženel ter Neža Karnelutti, Anja Hartman in Kaja Rebeka Iskra so se z Metko Rupnik pogovarjale o tem, kaj jim pomeni, da je OŠ Idrija na podlagi njihovih filmskih dosežkov in dejavnosti prejela priznanje Javnega sklada za kulturne dejavnosti za posebne dosežke na področju filmske dejavnosti.


Pogovor učenke filmskega krožka in izbirnega predmeta

 

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

četrtek
27.01.2022
-3°C / 11°C
petek
28.01.2022
-4°C / 8°C
sobota
29.01.2022
1°C / 10°C