EVROPSKA KOMISIJA PROJEKT EKO KROŽKA OŠ SP. IDRIJA PREPOZNALA KOT VZORČEN ZA VSE EVROPSKE ŠOLE

Sreda, 27. oktober 2021

Na OŠ Spodnja Idrija četrto leto zelo uspešno deluje eko krožek, katerega osrednje poslanstvo je dejavno ozaveščati o pomenu odgovornega odnosa do okolja. Nedavna akcija, v kateri so mentorica in učenci krožka organizirali polnjenje »šajblčkov« s pripravkom iz odpadnega jedilnega olja in s tem spodbujali krajane, da bi ob 1. novembru položili na grobove tako napolnjene »šajblčke« namesto plastičnih sveč, je bila le ena od njihovih aktivnosti. 

Evropska komisija je njihov projekt Prijazni do okolja od 400 prijavljenih iz vse Evrope izbrala med 20 tistih, ki bodo s svojimi izkušnjami do 25. novembra oblikovali skupno platformo, od koder bodo ideje za eko vsebine lahko črpale vse šole v Evropi.
Metka Rupnik se je pogovarjala z mentorico eko krožka na šoli Ano Sever Božič ter Zarjo Štucin in Loreno Rejc Zidarič, predstavnicama učenk, ki sodelujejo pri krožku.  


Posnetek Ana Sever Božič, Zarja Štucin in Lorena Rejc Zidarič


Metka Rupnik

Foto: Marija Ruseska 

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

torek
23.04.2024
7°C / 12°C
sreda
24.04.2024
7°C / 14°C
četrtek
25.04.2024
6°C / 15°C