Melita Pavšič Levpušček
Voditeljica programa
Lavričeva knjižnica Ajdovščina, vabi na predavanje Marije Merljak o zdravi prehrani, ki bo potekalo jutri, 16.11., ob 18.30h, v Dvorani prve slovenske vlade v Ajdovščini.
Lavričeva knjižnica Ajdovščina je v sklopu svojih predavanj tokrat v goste povabila Primorko Marijo Merljak, univerzitetno diplomirano živilsko tehnologinjo, ki se posveča predvsem zdravi prehrani, deluje pa tudi kot predavateljica in sodelavka raznih javnih medijev – revij, časopisov, radia in televizije. Sama pravi, da je bilo svetovanje o zdravi prehrani nekdaj težavno, danes pa o tem, kako je hrana pridelana, predelana in kaj vsebuje, vemo veliko več. Skupaj s hčerko Mojco je napisala tudi več poljudno – znanstvenih knjig o zdravi prehrani in prepričana je, da vsak mesec na vrtovih, njivah in v naravi zraste ravno to, kar potrebujemo.
Prav zato bo predavanje, ki ga organizira Lavričeva knjižnica odslikavalo tudi jedilnik za letošnjo jesen in zimo. Kot zanimivost koruza, kakiji, buče in jajčni rumenjak preganjajo nespečnost, tesnobo in depresijo; rezina pršuta in kislo zelje utrjujejo spomin in preprečujejo pozabljivost.
Še več o zdravi prehrani pa jutri na predavanju, v Dvorani prve slovenske vlade, vstop je prost. Obiskovalci morajo le izpolnjevati enega od pogojev PCT (z osebnim dokumentom), obvezna je tudi uporaba zaščitne maske.
Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!
Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.
Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!