Neža Vončina
Voditeljica programa
Kendov dvorec in Tadeja Pavšič sta na mednarodnem tekmovanju Relais & Châteaux Cocktail Trophy Competition, ki je potekalo v Parizu, prejela priznanje za najboljši koktajl. Navdih za koktajl, poimenovan Secret garden, so našli sredi vrta, ki obdaja Kendov dvorec. Premišljeno so izbrali sestavine, ki so poznane in dostopne na dosegu roke, in ga povezali v izviren koktajl, kjer se prepletajo svežina, aroma in rustikalen okus. Pavšičeva, avtorica izvirnega koktajla, ga je sestavila iz lokalnih surovin: jabolčnega soka, pripravljenega iz jabolk z vrta Kendovega dvorca, svežega timijana, malin, cvetličnega medu blagega okusa, ki ga v svojem čebelnjaku na Cerkljanskem skupaj z očetom prideluje glavni kuhar dvorca Klavdij Pirih, in gina Monkey 47.
Kendov dvorec je sicer v teh dneh začasno zaprt zaradi prenove kuhinje. Za goste ga bodo ponovno odprli konec tega meseca.
Metka Rupnik
Foto: Kendov dvorec
Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!
Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.
Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!