PRI IZVIRU SOČE UREJENA DODATNA PARKIRIŠČA

Sobota, 20. november 2021

V okviru urejanja območja pri izviru Soče je Občina Bovec v teh dneh zaključila s prvo fazo ureditve, ki prinaša 20 dodatnih parkirišč na tem območju.

Kot so pojasnili na Občini Bovec, je območje izvira Soče za turizem izjemnega pomena, zato so v prvi fazi pristopili k ureditvi dodatnih parkirišč. Dela so bila izvedena kot vzdrževalna dela v javno korist, parkirišča pa so uredili na obstoječih platojih ob lokalni cesti Trenta – izvir Soče. Na dveh večjih parkiriščih je skupno urejenih 20 parkirnih mest, označenih z granitnimi kockami, ki nakazujejo pravilno parkiranje osebnih vozil. Na območju parkirišč se je izvedla tudi nova asfaltna preplastitev obstoječe lokalne ceste in uredilo odvodnjavanje.

Nove pridobitve bodo zagotovo veseli tako obiskovalci izvira Soče kot tudi širšega območja ob njem, parkiranje v občutljivem naravnem območju bo tako v naslednjem obdobju urejeno in nadzorovano, in sicer v številu urejenih parkirišč, so še sporočili z Občine Bovec.

Sredstva za ureditev tega območja je Občina Bovec pridobila iz 11. člena Zakona o TNP, skupna vrednost pa je znašala skoraj 73 tisoč evrov.


Simona Skočir (vir: Občina Bovec)

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

četrtek
09.12.2021
2°C / 5°C
petek
10.12.2021
-2°C / 8°C
sobota
11.12.2021
3°C / 10°C