NA SLANEM BLATU NAD LOKAVCEM NE BO ODLAGANJA KOMUNALNEGA BLATA

Sobota, 20. november 2021
Agencija za okolje ni dala zelene luči Komunalno stanovanjski družbi Ajdovščina v projektu odlaganja komunalnega blata oziroma komposta na območje plazu Slano blato, zato se projekt ustavlja.

Kot smo že poročali, je Komunalno stanovanjska družba Ajdovščina spomladi prišla na idejo, da bi komunalno blato, ki nastaja v desetih čistilnih napravah na območju Ajdovščine in Vipave, lahko ponovno uporabili v koristne namene. Pridobljeno osušeno komunalno blato, ki pridobijo s dehidracijo, bi odlagali na območju plazu Slano Blato, z namenom rekultivacije in ozelenitve plazu, ki bi pomagala pri sanaciji samega terena.

Za ta projekt je KSD Ajdovščina spomladi vložila na Agencijo za okolje vlogo za pridobitev okoljevarstvenega dovoljenja za odlaganje komposta, a soglasja niso dobili. Že pred tem pa so odlaganju komunalnega blata na območju plazu nasprotovali prebivalci Lokavca kot tudi prebivalci okoliških vasi. Župan Tadej Beočanin pravi:


Izjava Tadej Beočanin 1


To, da zdaj dovoljenja niso pridobili , še ne pomeni, da je projekt zaključen za vedno.


Izjava Tadej Beočanin 2Z odločitvijo ARSA so domačini, prebivalci Lokavca zelo zadovoljni.  

Ana Štokelj


Foto: Občina Ajdovščina

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

četrtek
09.12.2021
2°C / 5°C
petek
10.12.2021
-2°C / 8°C
sobota
11.12.2021
3°C / 10°C