LETOŠNJI OBISK V TOLMINSKIH KORITIH REKORDEN IN NAD PRIČAKOVANJI

Nedelja, 21. november 2021

Po tem, ko se je glavna turistična sezona v dolini Soče končala in se je obisk že dodobra polegel, so z minulim tednom, 15. novembra, svoja vrata zaprla tudi Tolminska korita, najnižja vstopna točka v Triglavskem narodnem parku in najbolj obiskana naravna znamenitost na Tolminskem. Kot pove Mija Kokošin s turističnoinformacijskega centra Tolmin, bodo za obiskovalce vrata ponovno odprli naslednjo sezono, upajo, da kmalu na začetku pomladi, saj so morali v preteklih dveh sezonah zaradi epidemioloških razmer odprtje zamakniti za vsaj mesec dni. 

Letošnji obisk Tolminskih korit je bil sicer ponovno nad pričakovanji, saj je število obiskovalcev preseglo rekordno številko 90 tisoč, pove Mija Kokošin.

Izjava Mija Kokošin 1

V skladu s skokovito rastjo obiskovalcev Tolminskih korit v zadnjih letih tako Občina Tolmin kot Javni zavod za turizem Dolina Soče aktivno skrbita za urejanje infrastrukture na tem območju. Letošnja novost je bil nov sistem vstopanja, ki je omogočal tudi regulacijo števila obiskovalcev predvsem v najvišji turistični sezoni. 

Izjava Mija Kokošin 2


Simona Skočir 

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

četrtek
09.12.2021
2°C / 5°C
petek
10.12.2021
-2°C / 8°C
sobota
11.12.2021
3°C / 10°C