OBČINA AJDOVŠČINA SREDI TRETJEGA CIKLA MOJIH POBUD

Nedelja, 21. november 2021
Občina Ajdovščina je začela uresničevati tretji cikel projekta Moja pobuda. V tem ciklu bo na sedmih območjih izvedenih 31 pobud, v vrednosti 420.000 evrov.

Zbiranje predlogov in glasovanje o le teh za tretji cikel je letos zaradi epidemije potekalo v začetku poletja. V tretjem ciklu je bilo izglasovanih 31 izmed 64 pobud, v vrednosti 420.000 evrov. Občani in občanke so izglasovali predvsem nove športne pridobitve, kot so tekaško – sprehajalne proge, plezalne stene, ureditev in postavitev rekreacijskih naprav, ureditev košarkarskega igrišča. Itd. Izglasovanih pa je bilo tudi nekaj projektov, ki se nanašajo na revitalizacijo kulturne dediščine. Nekatere pobude iz tega tretjega cikla je občina že uresničila oziroma izvedla, več pa, župan občine Ajdovščina Tadej Beočanin.


Izjava Tadej Beočanin 1
Izvedba fizičnega glasovanja je celo pokazala, da so občani in občanke projekt sprejeli, saj se je glasovanja udeležilo več občanov kot pretekla leta.

V tem ciklu pa občina dodaja tudi novost in sicer oddaja predlogov in glasovanje prek mobilne aplikacije. Pri tej elektronski oddaji predlogov in glasovanju lahko sodelujejo vsi občani in občanke, ne glede na starost ali kraj bivanja. Ta možnost za enkrat še ni bila izpeljana.


Izjava Tadej Beočanin 2


Še pove Beočanin, ki poudarja, da Investicije v okviru projekta Moja pobuda zelo uspešno pripomorejo k boljši razvitosti posameznega kraja in dvigu kvalitete življenja v Občini Ajdovščina.


Na fotografijah: Pot proti Vipavskem Križu in pitnik na Gori


Ana Štokelj


 

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

četrtek
09.12.2021
2°C / 5°C
petek
10.12.2021
-2°C / 8°C
sobota
11.12.2021
3°C / 10°C