S PRERAZPOREDITVIJO DO SREDSTEV ZA RENTGEN, PROGRAME ZA OTROKE IN DRUŽINE, ZA PODALJŠANJE LEK

Nedelja, 21. november 2021

Občina Idrija bo po sklepu občinskega sveta prerazporedila sredstva v občinskem proračunu 2022. S tem bo zagotovila sredstva za nakup novega rentgenskega aparata za ZD Idrija, saj sofinanciranja ministrstva ni pričakovati. 

Zaradi velikih potreb bo s prerazporeditvijo krila tudi povečane stroške za zaposlitev delavca v programu Dnevni center za otroke in mladostnike s 4 ur dnevno na 6 ur, kar bo omogočilo kandidiranje za sofinanciranje programa na razpisu ministrstva za delo. Ob okrepitvi dnevnega centra bi se na center prenesle tudi delavnice za mlade, ki jih Center za socialno delo že dolgo izvaja s šolami. Načrtujejo tudi uvedbo licenčnih programov Neverjetna leta za starše, učitelje in otroke na področju duševnega zdravja otrok in družin za preprečevanje in zmanjševanje vedenjskih težav 3-8 letnih otrok, krepitev njihove čustvene in socialne kompetentnosti in izboljšanje njihovih učnih dosežkov. Za prijavo na razpis ministrstva za delo je namreč potrebno sofinanciranje občine v višini 5% vrednosti programa, ki bi zajel skupino 12 staršev. 

S prerazporeditvijo bodo sredstva namenjena tudi podaljšanju lokalnega energetskega koncepta ter za izdelavo študij, analiz in strokovnih podlag za potrebe občine.

Sredstva za omenjeno so prerazporejena s postavk, kjer ne bodo potrebna, kot na primer s postavke za zdravstveno zavarovanje občanov in mrliško ogledno službo, kjer je država z zakonom o finančni razbremenitvi občin stroške z občin prenesla na državni proračun.  


Metka Rupnik

 

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

četrtek
09.12.2021
2°C / 5°C
petek
10.12.2021
-2°C / 8°C
sobota
11.12.2021
3°C / 10°C