V VRTOVČAH BO PRIHODNJE LETO ZRASEL NOV ŠPORTNI PARK

Sreda, 24. november 2021

V vaseh so objekti za druženje in športno udejstvovanje zelo dobrodošli. Tega se zavedajo tudi na Občini Ajdobščina, zato se trudijo, da postavijo čim več takšnih objektov. Želijo si, da bi imeli krajani in krajanke primeren prostor za druženje ter prirejanje raznih dogdokov. Tako bo prihodnje leto tudi v Vrtovčah pod zaselkom Lisjaki zrasel športni park. Več o samem projektu je povedala Tina Velikonja z Občine Ajdovščina:

IZJAVA - TINA VELIKONJA


Predvideno je torej urejanje nove dovozne poti, pa novo parkirišče, športno igrišče z manjšimi tribunami, otroci se bodo seveda razveselili otroškega kotička z igrali, v investicijo pa je vključena tudi novogradnja manjšega spremljevalnega objekta s sanitarijami in garderobami. Nato se bo površine v okolici zatravilo, zasadili pa bodo avtohtono zelenje, grmovnice, ki bodo teren primerno uravnale ter nudile naraven izgled. Načrti so že pripravljeni, tik pred pridobitvijo pa je tudi gradbeno dobvoljenje. Stroji bodo tako zahrumeli že v prvi polovici prihodnjega leta. Celotno investricijo bo krila občina, v proračunu je tako za gradnjo rezerviranih 150 tisoč evrov.  

Foto: Občina Ajdovščina in www.mapio.net

Katja Kejžar

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

četrtek
09.12.2021
2°C / 5°C
petek
10.12.2021
-2°C / 8°C
sobota
11.12.2021
3°C / 10°C