ZBIRANJU SREDSTEV ZA ARNEJČKOVO DOMAČIJO NA ŠENTVIŠKI PLANOTI SE PRIDRUŽUJE TUDI PRIMORSKI VAL

Ponedeljek, 22. november 2021

Pred dobrim mesecem dni, 19. oktobra, je na Šentviški planoti izbruhnil požar, v katerem je vaščan Pečin, Vojko Mrak, izgubil dom in svoje imetje, v požaru pa je tragično preminula tudi njegova mati. Že konec oktobra se je pri območnem združenju Rdečega križa Tolmin začelo zbiranje sredstev za obnovo tako imenovane Arnejčkove domačije, v katero se Vojko želi nekoč vrniti. Takoj po požaru so skupaj stopili tako gasilci kot mnogi sokrajani, ki so pomagali očistiti in sanirati požarišče, s svojim delom pa so Vojku pripravljeni pomagati tudi pri obnovi. Več koordinator obnove Arnejčkove domačije, Karlo Laharnar.

Izjava Karlo Laharnar 1


Ena od prvih aktivnosti je bila sanacija pogorišča, pred kratkim so prostovoljci pripravili in betonirali ploščo, samoiniciativno pa so pomoč ponudili tudi mladi arhitekti, ki so že izdelali štiri idejne zasnove za novo hišo, od katerih je bila najprimernejša tudi že izbrana, še pove Karlo Laharnar.

Izjava Karlo Laharnar 2


Sanacija pogorišča in pomoč pri tem, da bo Vojko spet imel streho nad glavo, bo zagotovo velik finančni zalogaj, ki ga trenutno ocenjujejo na 130 tisoč evrov. V slabem mesecu dni se je na računu Rdečega križa Tolmin sicer nabralo že 22.500 evrov.

Izjava Karlo Laharnar 3V teh dneh se akciji zbiranja sredstev za Arnejčkovo domačijo intenzivneje pridružujemo tudi na Primorskem valu, kjer bomo poslušalce večkrat povabili k temu, da pomagajo po svojih močeh. Za več informacij glede nakazila nas lahko pokličete na številko 040 631 085, objavljamo pa tudi podatke za nakazilo na tekoči račun Rdečega križa Tolmin:

TRR: SI56 0475 3000 0342 314

SKLIC: SI 00 7840-702

KODA NAMENA: CHAR

NAMEN PLAČILA: POŽAR PR ARNEJČKU – PEČINESimona Skočir

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

četrtek
09.12.2021
2°C / 5°C
petek
10.12.2021
-2°C / 8°C
sobota
11.12.2021
3°C / 10°C