DANES PRAZNUJE OBČINA GORENJA VAS-POLJANE

Torek, 23. november 2021

Danes občina Gorenja vas-Poljane praznuje svoj občinski praznik, v spomin na dan, ko je bila leta 973 zapisana darilna listina cestarja Otona II. kot najstarejši pisni vir, v katerem so prvič omenjeni kraji v današnji Občini Gorenja vas - Poljane.


Osrednji dogodek ob prazniku občine bo slavnostna seja občinskega sveta, ki bo potekala v soboto in na kateri bodo podeljena tudi občinska in županova priznanja. Župan občine Gorenja vas-Poljane Milan Čadež.


Izjava Milan Cadez


Priznanje občine Gorenja vas-Poljane bodo na sobotni slovesnosti prejeli Klub študentov Poljanske doline za 50 let aktivnega vključevanja mladih v skupnost, Plezalno društvo Cempin za gojenje in predajanje gorniških veščin, PGD Hotavlje za požrtvovalnost in modernizacijo v zadnjem desetletju, TD Stari vrh za 50 let promocije Starega vrha in življenja pod njim ter uredniški odbor zbornika Gorenjevaško in Hotaveljsko skozi čas za obsežno raziskovalno delo.


Priznanje župana občine Gorenja vas – Poljane pa bo župan Čadež na sobotni slavnostni seji občinskega sveta podelil Hermanu Pustavrhu za dolgoletno delo na področju košarke v Gorenji vasi.Metka Rupnik 

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

četrtek
09.12.2021
2°C / 5°C
petek
10.12.2021
-2°C / 8°C
sobota
11.12.2021
3°C / 10°C