PARTICIPATIVNI PRORAČUN OBČINA TOLMIN TUDI V PRIHODNJEM LETU NAMENJA MLADIM

Torek, 23. november 2021

Občina Tolmin v novembru, vse do 5. decembra, zbira predloge za mlade pobude, projekte, namenjene mladim, ki bodo prihodnje leto izvedeni v okviru participativnega proračuna.

Participativni proračun za mlade je Občina Tolmin prvič uvedla v letošnjem letu. Mladi so lahko predlagali in nato z glasovanjem izbrali osem tako imenovanih mladih pobud. V Kanalskem Lomu so tako v okviru participativnega proračuna že poskrbeli za ureditev in dopolnitev infrastrukture za mlade, v Volčah je bil postavljen medgeneracijski park, ta konec tedna bo potekal motivacijski večer NA-V-DIH Posočja, ob sotočju v Tolminu bo postavljena foto točka, ob vznožju vzpetine Kozlov rob pa fitnes na prostem. Tolminski župan Uroš Brežan tako ocenjuje prvo izvedbo participativnega proračuna za mlade.

Izjava Uroš Brežan 1


Tako kot letos bo Občina Tolmin tudi v proračunu za prihodnje leto 20 tisoč evrov namenila za financiranje mladinskih projektov. Te lahko predlagajo mladi s stalnim prebivališčem v občini Tolmin, ki so stari od 15 do vključno 30 let. Predlagani projekti morajo biti finančno ovrednoteni z vrednostjo med 500 in 3000 evri, namenjeni mladim in izvedljivi v prihodnjem letu. Zbiranje pobud je v teku do 5. decembra, v proračun za leto 2022 pa se bodo tako kot lani uvrstili projekti z največ glasovi, vse do zapolnitve predvidenega finančnega okvirja.

Izjava Uroš Brežan 2

Občina Tolmin sicer za mlade skrbi na več področjih, poleg njihovega vključevanja v okviru participativnega proračuna, je v zadnjih letih za mlade zagotovila štiri stanovanja, kot še pove tolminski župan Uroš Brežan, bo že po novem letu sledil nov stanovanjski razpis, na katerem bodo dve stanovanji ponovno namenili mladim. Aktivno pa se ukvarjajo tudi s problematiko iskanja primernih prostorov za mlade ter oblikovanjem mladinskega sveta.

Izjava Uroš Brežan 3Simona Skočir

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

četrtek
09.12.2021
2°C / 5°C
petek
10.12.2021
-2°C / 8°C
sobota
11.12.2021
3°C / 10°C