NOVE RAPALSKE VSEBINE TUDI NA OBMOČJU SORIŠKE PLANINE

Četrtek, 25. november 2021

Letošnjo 101. obletnico podpisa rapalske pogodbe so v Zgodovinskem društvu Rapalska meja obeležili v pozitivnem duhu in, kot pravi predsednik Grega Žorž, njihovih aktivnosti tudi epidemija ni ustavila. Nadaljujejo z aktivnostmi, ki so si jih zastavili že pri ustanovitvi društva, predvsem s povezovanjem lokalnih oganizacij, ki želijo na svojem območju razvijati takšne in drugačne rapalske vsebine, v društvu pa jim pri tem nudijo vso potrebno podporo. V naslednjem letu delo usmerjajo tudi na območja, ki mogoče do sedaj s strani javnosti niso bila prepoznana kot območja z rapalsko vsebino, poleg tega pa bo še letos ponatis doživel tudi planinski vodnik Meja po razvodnici Dušana Škodiča. Podrobneje predsednik Zgodovinskega društva Rapalska meja Grega Žorž.

Posnetek Grega Žorž

Ostajamo pri rapalski meji, in sicer na območju med Tolminom, Železniki in Bohinjem, na Soriški planini. Predsednik turističnega društva Podbrdo in član upravnega odbora Zgodovinskega društva Rapalska meja ter vodnik po poteh na tem območju Jože Dakskobler v naslednjih trenutkih pove več o razvijanju te turistično-pohodniško-zgodovinske zgodbe na Soriški planini, ki postaja vedno bolj priljubljena.


Posnetek Jože DakskoblerSimona Skočir 

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

četrtek
09.12.2021
2°C / 5°C
petek
10.12.2021
-2°C / 8°C
sobota
11.12.2021
3°C / 10°C