NA OBČINO KANAL OPOZARJAJO NOVE INFORMATIVNE TABLE

Četrtek, 25. november 2021

Kanalski turistično-informacijski center je bil to jesen zaposlen tudi z ustvarjanjem novih informativnih tabel, ki bodo popotnike bolje informirale o možnostih za šport, kulturo ali zgodovinsko raziskovanje v občini Kanal. Ker občinska meja teče v bližini okrepčevalnice na Dolgi njivi so eno povsem novo tablo postavili na tamkajšnjem parkirišču, druga pa je nadomestila dotrajano pa tudi neažurirano tablo na trgu pred občino. 

Kanal je v preteklih letih doživel kar znatno posodobitev svoje turistične ponudbe, predvsem na področju športa. Po Kanalskem Kolovratu od lani peljejo dve stranski etapi Juliane Trail, leto se jim je pridružila še kolesarska pot s tem imenom, ki prav tako poteka po Kolovratu. Tudi znotraj občine se urejajo in označujejo kolesarske, predvsem spustaške poti.

Tabla na Dolgi njivi

Na osnovne ogleda oziroma obiska vredne točke v občini bodo tako opozarjale dve novi tabli v občini, kjer bo obiskovalec našel osnovne informacije o geografiji in ponudbi v tem delu Soške doline.

Prav tako informativnega, a zgodovinskega značaja pa sta še dve drugi tabli, ki so ju prav tako postavili v teh dneh. Ena stoji ob obnovljenem zbiralniku za vodo iz 1. sv. vojne na Kambreškem, druga pa na glavnem trgu v Desklah, kjer opozarja na bližnjo Prižnico, 383 metrov visok hrib nad Plavami, prizorišču enim od najbolj srditih bojev na soški fronti. 

Primož Božič

Foto: TIC Kanal

 Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

četrtek
09.12.2021
2°C / 5°C
petek
10.12.2021
-2°C / 8°C
sobota
11.12.2021
3°C / 10°C