TOLMINSKI SVETNIKI O VIŠANJU CEN KOMUNALE IN VRTCA, POTRDILI TUDI NOVEGA DIREKTORJA ZAVODA KŠM

Petek, 26. november 2021

Na svoji 24. seji je včeraj preko spleta zasedal tolminski občinski svet, na katerem so se svetniki uvodoma seznanili s predlogoma odlokov o spremembah občinskega proračuna za leti 2021 in 2022. Po nekaj razprave in podanih predlogih so oba predloga v prvem branju soglasno sprejeli.

Zaradi ustanavljanja razvojnega oddelka v vrtcu v Tolminu so svetniki soglasno v prvi in drugi obravnavi sprejeli tudi predlog Odloka o spremembah in dopolnitvah Odloka o ustanovitvi VVZ Ilke Devetak Bignami. Dopolnitve so bile posledica želje po ustanovitvi razvojnega oddelka v vrtcu v Tolminu. Vpis treh otrok s posebnimi potrebami v letošnjem letu namreč že omogoča odprtje oddelka in izvedbo prilagojenega programa predšolske vzgoje. Pred oprtjem oddelka morajo v vrtcu za ta namen urediti še ustrezne prostore.

Tudi v nadaljevanju seje je beseda tekla o predšolski vzgoji, sledila je še razprava in sklepanje o predlogu spremembe cen programov vrtcev v občini Tolmin. Višanje cen je bilo letos ponovno potrebno zaradi povišanja stroškov dela, svetniki so potrdili nekaj manj kot 5 % višje cene, ki bodo pričele veljati že z mesecem decembrom.

Na dnevnem redu tolminskega občinskega sveta je bila tudi uskladitev cen za storitve podjetja Komunala Tolmin, potrebna zaradi splošnega dviga cen dobaviteljev in izvajalcev storitev. Svetniki so potrdili povišanje cen oskrbe s pitno vodo, odvajanja in čiščenja komunalnih odpadnih in padavinskih voda ter ravnanja s komunalnimi odpadki.

Na včerajšnji seji je bil predstavljen tudi strateški dokument za starejše v občini Tolmin za obdobje 2021-2026 Starejši smo in bomo – vsi, s katerim želi občina ustvariti prijazno okolje za starejše občane. Po nekaj razprave so ga svetniki soglasno sprejeli.

Pod točko volitve in imenovanja so podprli še kandidaturo Matjaža Žbogarja za novega direktorja Zavoda za kulturo, šport in mladino Občine Tolmin.Simona Skočir

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

četrtek
09.12.2021
2°C / 5°C
petek
10.12.2021
-2°C / 8°C
sobota
11.12.2021
3°C / 10°C