INVESTICIJSKO LETO OBČINE VIPAVA

Sreda, 05. januar 2022

Občina Vipava je minulo leto zaključila zelo uspešno, saj ji je uspelo izpeljati kar nekaj investicijskih projektov. Obnavljalo in prenavljalo se je tako v središču Vipave kot tudi po okoliških krajevnih skupnostih. Med drugim je bilo tudi nekaj takih investicij, ki bodo v prihodnje izboljšale življenje občanov Vipave. Več o pomembnih projektih lanskega leta in nadaljevanju projektov v letošnjem letu župan Goran Kodelja.  

Goran Kodelja o projektih

V jesenskih mesecih je na glavnem trgu stekla tudi restavratorska obnova 25 puttov – kamnitih kipov dečkov, ki so bili v zelo slabem stanju.  Več o tem, Goran Kodelja.

Goran Kodelja o puttih
Poleg investicijskega področja, pa se je občina Vipava v lanskem letu posvetila tudi kulturi in izobraževanju.  V mesecu maju je s še tremi mesti, s katerimi je bil  Da Vinci povezan ustanovila Mednarodno združenje » Po poteh Leonarda da Vincija« in s tem stopila korak bliže kulturni poti, ki bo v prihodnje stkala veliko novih prijateljstev in poznanstev. Več o ustanovni skupščini združenja in o doprinosu le-tega občini, župan Goran Kodelja.

Goran Kodelja o mednarodnem združenju Leonarda

Tudi letošnje leto bo po besedah župana investicijsko zelo močno. Poleg že omenjenih projektov, ki se nadaljujejo iz leta 2021 gre v prenovo in ureditev tudi Glavni trg v Vipavi, ki naj bi stal kar 1,5 milijona evrov. Z ureditvijo trga bo občina rešila problem prometa na trgu, zagotovila pa se bo tudi naravna senca in določil se bo letni vrt gostinskih lokalov. S trga se bo tako umaknil stoječi promet (parkiranje) in pa avtobusna postaja, ki bo po prenovi postavljena na novo lokacijo ob Škofijski gimnaziji.


Ana ŠtokeljKomentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

četrtek
27.01.2022
-3°C / 11°C
petek
28.01.2022
-4°C / 8°C
sobota
29.01.2022
1°C / 10°C