NA DRŽAVNI RAZSTAVI JSKD TUDI DELA SEVERNOPRIMORSKIH AVTORJEV

Četrtek, 13. januar 2022

Javni sklad Republike Slovenije za kulturne dejavnosti že vrsto let organizira bienalne državne razstave, namenjene ljubiteljskim likovnim ustvarjalcem.

Naslov tematskih razstav v sezoni 2021/2022 je bil Videz tipnega, izziv za ustvajalce pa, kako z likovnimi sredstvi priklicati taktilne občutke oziroma kako s potezami in teksturo pri gledalcu ob opazovanju likovnega dela vzbuditi občutja tipnega. 

V jeseni 2021 so se po državi odvijale regijske razstave, 18 ustvarjalcev iz območnih izpostav JSKD Ajdovščina, Idrija, Nova Gorica in Tolmin je svoja dela na ogled postavilo v Tolminu, kjer je izbor najboljših del za državno razstavo opravil državni selektor. Silva Seljak, vodja območne izpostave JSKD Tolmin.

Izjava Silva Seljak


Že osma tematska razstava bo sicer v Murski Soboti na ogled od 30. junija do 10. avgusta, na njej pa bo skupno predstavljenih 55 izbranih del iz cele države.


Simona Skočir 

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

četrtek
27.01.2022
-3°C / 11°C
petek
28.01.2022
-4°C / 8°C
sobota
29.01.2022
1°C / 10°C