DELA ILUSTRATORKE JURIJA MURIJA V PILONOVI GALERIJI

Četrtek, 13. januar 2022

V Pilonovi galeriji v Ajdovščini je od jutri pa vse do 27. februarja na ogled razstava del akademske slikarke Melite Vovk, ki se je med svojimi obiski v Parizu pogosto družila tudi z Venom Pilonom. Dela Melite Vovk bodo v ajdovskem prostoru predstavljena prvič, med njimi pa se bo znašel tudi portret avtorice, ki ga je narisal Veno Pilon.

Več o sami avtorici pa nam pove Tina Ponebšek, direktorica Pilonove galerije v Ajdovščini.

Tina Ponebšek o Meliti Vovk

V čast Melite Vovk so v minulem letu na Bledu kot častni občanki pripravili obsežno predstavitev ustvarjalnosti akademske slikarke. Pregledna razstava, ki je obsegala okoli 500 del, je Melito Vovk predstavila kot portretiskto, kronistko osebnega, študijskega in družinskega življenja, kot slikarko, grafičarko in kot risarko in koloristično virtuozinjo pejsažev ter abstraktno umetnico z veliko družbenokritično angažiranostjo. Iz te obsežne predstavitve bo črpala tudi razstava v Pilonovi galeriji. O razstavi pa Tina Ponebšek pove:

Tina Ponebšek o razstavi

Na dan otvoritve, torej jutri od 9 ure dalje, je ogled brezplačen. Uradne otvoritve zaradi aktualnih ukrepov ne bo, ogled bo možen samo individualno. Razstava bo na ogled do 27. februarja, 8. februarja, na dan slovenskega kulturnega praznika, pa bodo v Pilonovi galeriji, v kolikor bodo razmere to dopuščale, pripravili tudi nekaj dejavnosti za samostojno raziskovanje opusa Melite Vovk. 


Tončka Mavrič

Foto: Pilonova galerija (ilustracija Melite Vovk)


Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

četrtek
27.01.2022
-3°C / 11°C
petek
28.01.2022
-4°C / 8°C
sobota
29.01.2022
1°C / 10°C