MAJHNO JE LEPO, PRAVIJO V LAZAH

Četrtek, 14. januar 2021
Osnovna šola 8 talcev Logatec in njena podružnica Laze sta te dni pričeli zanimivo aktivnost, s katero želijo povečati vpis in s tem tudi ohranitev podružnične šole. Pod sloganom Majhno je lepo preko različnih medijev nagovarjajo starše, da bi prihodnji mesec vpisali otroke v zanimivo podružnično šolo. Podružnična šola Laze stoji na hribčku sredi vasi Laze, le 10 minut oddaljena od mesta Logatec. V letošnjem šolskem letu šolo obiskuje 14 učencev. Gre za veselo šolo, polno topline in drugačnosti, ki deluje kot ena velika družina.

Osnovna šola Laze razpolaga z veliko obšolskega prostora, zato se pogosto učijo kar na prostem. Imajo tudi novo telovadnico in knjižnico ter veliko šolsko igrišče. Na šoli imajo organizirano tako jutranje varstvo kot tudi podaljšano bivanje, zato jo obiskujejo tudi učenci iz Logatca, in ne le iz Laz in Jakovice.
Kot je zapisala njihova učiteljica Iris Cepič, starši otrok pogosto izrazijo zadovoljstvo nad odločitvijo za vpis v to šolo. Izpostavljajo prednost majhnih skupin, v katerih so otroci in učitelji med seboj zelo povezani. Klub temu, da gre za kombinirane razrede imajo lahko individualen pristop, si med seboj pomagajo. Všeč jim je tudi, da veliko časa preživijo zunaj, na igrišču ali pa se odpravijo v bližnji gozd.


K vpisu, ki bo potekal v februarju, zato vabijo učence in učenke, katerih starši cenijo prednosti podružnične šole, čeprav morda živijo v centru Logatca. Podružnično šolo Laze bo v kratkem obiskala tudi naša otroška oddaja.
Ivan Seljak

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

četrtek
27.01.2022
-3°C / 11°C
petek
28.01.2022
-4°C / 8°C
sobota
29.01.2022
1°C / 10°C