V OKVIRU PARTICIPATIVNEGA PRORAČUNA ZA MLADE OBČINE TOLMIN IZGLASOVANIH OSEM MLADIH POBUD

Ponedeljek, 17. januar 2022

Minulo soboto so mladi Tolminci odločali o najboljših mladih pobudah, projektnih idejah, ki jih bo Občina Tolmin v letošnjem letu izvedla v okviru participativnega proračuna za mlade. O 16 prijavljenih mladih pobudah je letos glasovalo 263 mladih, kar predstavlja 16,53 % volilnih upravičencev. Ker je vsak lahko oddal največ 3 glasove, je bilo skupaj oddanih 715 glasov. 

Občina Tolmin participativnemu proračunu za mlade tudi letos namenja 20 tisoč evrov, zato je bilo 8 mladih pobud izbranih na podlagi največjega števila glasov ter vrednosti projektov - v proračun so se uvrstili projekti z največ glasovi, vse do zapolnitve predvidenega finančnega okvirja.

Župan Uroš Brežan je z letošnjo izvedbo participativnega proračuna za mlade zadovoljen.

Letošnji izbrani projekti so obnova igrišča in ureditev njegove okolice na Ponikvah, nakup namiznega nogometa za večnamenski objekt na Šentviški Gori, ureditev sanitarij v večnamenski stavbi v Kanalskem Lomu, Foodtruck fešta v Tolminu, koncert domačih metal skupin na Grahovem ob Bači, izgradnja odbojkarskega igrišča v Dolenji Trebuši ter nakup športne opreme za igrišče v Volčah. 

Vsi izbrani projekti bodo uvrščeni v proračun Občine Tolmin za leto 2022.

Simona Skočir 

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

ponedeljek
23.05.2022
16°C / 30°C
torek
24.05.2022
15°C / 28°C
sreda
25.05.2022
14°C / 28°C