PRIPRAVA TERENA NA RIBNIKU

Sreda, 19. januar 2022

Po začetku gradnje kolesarske steze na Goriški cesti so v minulih dneh zahrumeli stroji tudi na Ribniku, kjer investitor INTECH že pripravlja teren za gradnjo prvih dveh stanovanjskih stolpičev, za Rezidence Lotus. Predviden zaključek gradnje soseske je v letu 2023.

V minulih dneh so tako izvajalci začeli s pripravo terena za gradnjo dveh stanovanjskih stolpičev na območju Ribnik SB II.  Gre za stanovanjski objekt, poimenovan Rezidence Lotus, ki bo zajemal 48 stanovanj, moderne zasnove, v velikosti od 45 m2 do 89 m2. To bo že druga večja stanovanjska gradnja v Ajdovščini, ki bo pripomogla z reševanju stanovanjske problematike.  

Z gradnjo nove stanovanjske soseske Rezidence Lotus pa se na ajdovskem začenja več let načrtovan načrt pozidave na območju OPPN Ribnik SB II. Le-ta je planiran v več fazah. V prvi fazi načrt predvideva gradnjo dveh stanovanjskih stolpičev Rezidence Lotus, gradnjo varovanih stanovanj in novogradnjo Doma starejših Ajdovščina. V zadnji fazi pozidave Ribnik SB II pa bodo zrasli še štirje stanovanjski stolpiči.

Za komunalno opremljanje Ribnik SB II, vse od cevi do cest, pa bo poskrbela Občina Ajdovščina sama.


Ana ŠtokeljKomentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

ponedeljek
23.05.2022
16°C / 30°C
torek
24.05.2022
15°C / 28°C
sreda
25.05.2022
14°C / 28°C