DANES SPLETNA JAVNA OBRAVNAVA STRATEGIJE ZA MLADE OBČINE IDRIJA

Sreda, 19. januar 2022

Občina Idrija, Mladinski center Idrija, Zveza prijateljev mladine Idrija in Društvo Idrija 2020 so pripravili osnutek nove strategije za mlade, ki opredeljuje ključne ukrepe Občine Idrija do leta 2026 na področju mladih. Dokument je sedaj v zaključni fazi javne obravnave, danes pa bo potekala javna predstavitev osnutka strategije.


Osamosvajanje mladih je danes v Sloveniji težka naloga, saj ga spremljajo mnoge negotovosti: izobraževanje dandanes ni zagotovilo za hitro in dobro zaposlitev, po življenjske priložnosti se mnogi odpravijo v večje kraje in v tujino, dostop do bivališč jim je ob pomanjkanju cenovno dostopnih stanovanj otežen ali celo onemogočen. Ta in druga aktualna vprašanja, s katerimi se soočajo tudi mladi v idrijski občini, naslavlja osnutek nove strategije za mlade Občine Idrija do leta 2026. Župan Tomaž Vencelj.


Izjava Tomaž Vencelj


V petek, 21. januarja, se zaključuje javna obravnava osnutka nove strategije za mlade v občini Idrija, ki je zainteresiranim dostopen na spletnih straneh občine in društev, ki so sodelovali pri oblikovanju dokumenta, danes ob 18. uri pa bo potekala spletna predstavitev osnutka strategije, na kateri bodo predstavniki omenjenih mladinskih organizaciji predstavili mladinsko strategijo Občine Idrija do leta 2026 in spodbudili še zadnje razprave o osnutku dokumenta pred zaključkom javne obravnave. Govorili bodo o posameznih sklopih, ki se dotikajo področij bivanja, izobraževanja, prostega časa in participacije oziroma aktivnega vključevanja mladih v življenje lokalne skupnosti.  


Metka Rupnik

Foto: MC Idrija
 

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

ponedeljek
23.05.2022
16°C / 30°C
torek
24.05.2022
15°C / 28°C
sreda
25.05.2022
14°C / 28°C