ODSLEJ V LOGU POD MANGARTOM TUDI NOČNA SMUKA!

Četrtek, 20. januar 2022

Na idiličnem smučišču Encijan, ki v Logu pod Mangartom obiskovalce nagrajuje z lepimi razgledi na okoliške hribe in v zimskih vikendih razveseljuje številne družine, so poskrbeli za novo pridobitev. Smučišče bo od jutri dalje namreč pridobilo razsvetljavo in tako omogočilo tudi nočno smuko.

Ideja o razsvetljavi na smučišču Encijan v Logu pod Mangartom obstaja že približno trideset let, ko je smučišče začelo z obratovanjem, vendar je želja kasneje zamrla, k čemur so botrovale tudi zelene zime. V zadnjih petih letih, odkar s smučiščem upravlja Razvojna Zadruga Mangart pa je misel na razsvetljavo močno oživela. Peter Mlekuž, tajnik Razvojne Zadruge Mangart:

Peter Mlekuž o projektu in otvoritvi

Na prvo nočno smuko se bodo obiskovalci tako lahko podali že jutri, v sklopu otvoritve nove razsvetljave s pričetkom ob 17. uri. O tem, kolikšno investicijo je nova razsvetljava predstavljala za smučišče Encijan in kdo je financiranje kril, pa Peter Mlekuž pove:

Peter Mlekuž o investiciji

Nova razsvetljava, ki je v primerjavi s predhodno opremo izboljšala osvetljenost za okoli 30 %, zaenkrat omogoča varno smuko samo na smučišču, je pa želja upravljavcev smučišča ta, da bi seveda v bodočnosti razsvetlili tudi sankališče in tekaško progo.

Urnik delovanja smučišča se z novo pridobitvijo nekoliko spremeni. Smučišče Encijan bo še vedno odprto vsak vikend od 10h do 16h, doda se pa še triurno okno nočne smuke ob petkih in sobotah:

Peter Mlekuž o urniku nočne smuke

Nočna smuka ob nedeljah ne bo mogoča. Naj za konec spomnimo še, da je v letošnji sezoni smučišče v Logu pod Mangartom svojo ponudbo obiskovalcem razširilo tudi z gostinsko ponudbo, ki v brunarici ob smučišču poskrbi za topel napitek in prigrizek


Tončka Mavrič

Foto: Razvojna Zadruga Mangart

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

ponedeljek
23.05.2022
16°C / 30°C
torek
24.05.2022
15°C / 28°C
sreda
25.05.2022
14°C / 28°C