VARIANTA OBVOZNICE PO NEKOLIKO SPREMENJENI TRASI

Četrtek, 20. januar 2022

Kot smo že poročali, na odsekih iz Idrije proti Podroteji na eni in proti Spodnji Idriji na drugi strani  večinoma z državnimi sredstvi poteka obsežna rekonstrukcija državne ceste in gradnja kolesarskih povezav. Investicija se pri Spodnji Idriji zatem navezuje na gradnjo obvoznice Spodnja Idrija. Trenutno je za obvoznico v izdelavi dokumentacija za tako imenovano študijo vartiant z utemeljitvijo izbrane variante, ki bo tudi javno predstavljena skupaj z državnim prostorskim načrtom. Tomaž Willenpart, vodja investicij v ceste na Direkciji RS za infrastrukturo. 


Izjava  Tomaz Willenpart


Do leta 2023 je v načrtu sprejetje državnega prostorskega načrta, zatem pa začetek priprave dokumentacije za gradnjo spodnjeidrijske obvoznice. S spremembo trase bo predor nekoliko daljši od sprva načrtovanega, potrebno pa zgraditi tudi nov premostitveni objekt. Cilj gradnje obvoznice s predorom je izboljšanje prometne varnosti in propustnosti glavne ceste na poteku skozi naselje Spodnja Idrija, obvoznica pa bo naselje v celoti obšla. Podrobneje o poteku obvoznice pa v današnji aktualni temi po 16. uri.  


Metka Rupnik

 

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

ponedeljek
23.05.2022
16°C / 30°C
torek
24.05.2022
15°C / 28°C
sreda
25.05.2022
14°C / 28°C