LETOŠNJA SEZONA V DOLINI SOČE

Četrtek, 20. januar 2022

Posočje je v preteklem letu skupaj z ostalimi slovenskimi turističnimi destinacijami že drugo leto delilo usodo z epidemijo koronavirusa zaznamovanega turizma. Čeprav popolnoma vseh številk še nimajo na mizi pa v zavodu Turizem Dolina Soče pravijo, da cvetočega posoškega turizma očitno niti koronavirus ne bo bistveno prizadel.

Kakor je povedal Vilijam Kvalić gre destinacijam, kakor je Posočje, na roko predvsem dejstvo, da se tu pravzaprav ves turizem dogaja zunaj. V času, ko ravno zaprti prostori pomenijo večje tveganje za prenos okužb, je to bistvenega pomena tako pri načrtovanju ukrepov kot pri občutku varnosti za goste.

Nekoliko se je spremenila struktura gostov, umanjkali so seveda tisti, ki so v Slovenijo prišli iz najbolj oddaljenih držav, so pa še vedno prihajali tujci, ki živijo v zlahka prevozljivi oddaljenosti. Slovenski gostje, ki so v letu 2020 preplavili Posočje, so tako v minulem letu v najbolj intenzivnih mesecih lahko ostali tudi brez namestitev, ki so jih v velikem številu rezervirali gosti iz tujine.

V pogovoru z direktorjem zavoda Turizem Dolina Soče Vilijamom Kvalićem pa se dotaknemo še nekaterih drugih tem, med drugim nove ponudbe na področju outdoor turizma, ki se pridružuje kolesarski in pohodniški poti Juliana Trail. Gre za Juliano Skitour, turno-smučarsko odpravo v štirih enodnevnih etapah po Julijskih Alpah.   

Pogovor: Vilijam Kvalić

Ob ostalih aktivnostih pa sodelavce zavoda Turizem Dolina Soče letos čaka velik organizacijski, a tudi promocijski projekt. Od Učje do Kolovrata bo namreč speljan del 19. etape Gira d'Italia in v zavodu so odločeni dogodek čim bolje pripraviti ter s tem dolino Soče tujim gledalcev predstaviti v kar najboljši luči.

Primož Božič


 

Pogovor: Vilijam Kvalić

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

ponedeljek
23.05.2022
16°C / 30°C
torek
24.05.2022
15°C / 28°C
sreda
25.05.2022
14°C / 28°C