PO USPEŠNEM LETU PONOVNO V SMELE NAČRTE

Ponedeljek, 24. januar 2022

Družba Incom, ki je znana po sladoledih znamke Leone, po uspešnem letu krepi proizvodnjo in načrtuje širitev na tujih trgih. Kot je povedal direktor družbe Boštjan Jerončič, so s poslovanjem zelo zadovoljni, saj so jim prihodki lani narasli za  20 odstotkov na 94 milijonov evrov Leto je bilo posebno predvsem zaradi tega, ker so se veliko več kot doslej ukvarjali s surovinami, pridobivanjem in dobavnimi roki različnih materialov, s čimer so zaustavljali neugodne učinke višanja cen surovin.

Incom sicer na domačem trgu proda le desetino svojih izdelkov, 90 odstotkov pa izvozi. V zadnjem letu so krepili proizvodnjo predvsem na trgih ZDA in Združenega kraljestva.

Ustvarjeni dobiček bo družba, ki trenutno zaposluje 578 delavcev,  tako kot v preteklosti namenila za investicije. V letošnjem letu zaključujejo eno največjih, dograjeno bo visokoregalno avtomatsko skladišče, ki bo začelo delovati v začetku leta 2023. Veliko bodo vlagali tudi v avtomatizacijo proizvodnje. V lanskem letu je Incom pridobil še šest novih proizvodnih linij, kar je povečalo zmogljivosti pri izdelavi tudi novih sladoledov, kot so sladoledne ploščice.

Kot smo že omenjali, je Incom lani junija iz stečajne mase kupil upravni stavbi Primorja. V njih bo že prihodnje leto po besedah Jerončiča pričel rasti razvojni center, ki bo dal podlago za dolgoročno rast družbe. V kratkem bomo družbo Incom predstavili tudi v naši oddaji Barve znanja.

Ivan Seljak/STA

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

ponedeljek
23.05.2022
16°C / 30°C
torek
24.05.2022
15°C / 28°C
sreda
25.05.2022
14°C / 28°C