PRVA JAVNA ELEKTRIČNA POLNILNICA TUDI V VIPAVI

Torek, 25. januar 2022

Občina Vipava je konec prejšnjega tedna predala v uporabo prvo javno električno polnilnico na novem parkirišču, na Frnaži II, v Vipavi. Z izgradnjo novega parkirišča   je  občina poleg 48 novih parkirnih mestaza avtomobile in 4 parkirna mesta za motorje pridobila še dve polnilni  mesti za električna vozila. Postavitev polnilnice je občina izvedla v sodelovanju s podjetjem Petrol.

S tem je občina postavila prvo javno električno polnilnico za avtomobile. Gre za navadno polnilnico, ki omogoča polnjenje dveh e - vozil hkrati, z močjo polnjenja od 3,7 do 22 kW na posamezno vtičnico. Električna polnilnica je s pripadajočimi parkirnimi mesti postavljena tik ob ekološkem otoku, na zahodnem delu parkirišča.

Javno električno polnilnico podjetja Petrol lahko lastniki električnih avtomobilov uporabljajo na dva načina, kot polno registriran ali pa kot začasno registriran uporabnik. Polno registriran  lahko  polni  avtomobil ugodneje, saj uživa v določenih prednostnih storitvah, poleg tega pa zraven spremlja še svoje transakcije, zgodovino uporabe, itd. Druga možnost pa je namenjena vsem tistim uporabnikom, ki svoje e – vozilo polnijo le občasno in želijo pri uporabi polnilnice biti anonimni. Cena polnjenja je v skladu z aktualnimi ceniki družbe Petrol.V primeru polnilnice na Frnaži II velja cenik za polnjenje na priključkih z nazivno močjo do 22 kilovatov.

Občina Vipava v bližnji prihodnosti predvideva postavitev še ene  polnilnicer pred osnovno šolo Draga Bajca Vipava, na parkirišču, ki bo šlo v kratkem, v prenovo.Ana Štokelj


Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

ponedeljek
23.05.2022
16°C / 30°C
torek
24.05.2022
15°C / 28°C
sreda
25.05.2022
14°C / 28°C