MED LETOŠNJIMI NOVOSTMI NA OBMOČJU MANGARTA ELEKTRIČNI KOMBI IN UČNA POT

Torek, 25. januar 2022

Minuli teden so se v Bovcu sestali različni deležniki in pred sezono spregovorili o načrtih na območju Triglavskega narodnega parka na Bovškem. Izpostavljeni so bili predvsem ukrepi na področju trajnostne mobilnosti in usmerjanja obiska na območju mangartske ceste in Loga pod Mangartom ter sodelovanje z lokalno skupnostjo.

Kot je uvodoma izpostavil župan Valter Mlekuž, je prav sodelovanje z lokalno skupnostjo v Logu pod Mangartom pomembno in nujno, saj skrbijo za uspešen razvoj in življenje mangartske ceste. Občina v zadnjih letih skrbi za organizacijo prevozov na omenjeni cesti, kot eno od novosti pa letos napovedujejo nov električni kombi, ki ga bo nabavil Triglavski narodni park v sodelovanju z Ministrstvom za okolje in prostor s sredstvi Podnebnega sklada. Vseeno pa, kot opozarja Mlekuž, tudi občina vsako leto zagotavlja več sredstev za uspešno urejanje režima na območju Mangarta.

Izjava Valter Mlekuž 1 

Kot je še poudaril Mlekuž, bo novo električno vozilo sicer zgolj dopolnitev vseh dosedanjih prevozov, namenjeno pa bo tako za izvajanje prevozov na Mangartsko sedlo kot tudi za potrebe lokalne skupnosti za prevoze krajanov do zdravstvenih ustanov in podobno.

Izjava Valter Mlekuž 2

Tudi v zavodu TNP, Javnem zavodu za turizem Dolina Soče in Posoškem razvojnem centru si sicer želijo, da bi to postal nekakšen primer dobre prakse oziroma vzorčen primer uvajanja in izvajanja trajnostne mobilnosti  na območju Julijskih Alp in širše.

Na sestanku so sicer spregovorili tudi o konkretni realizaciji učne poti Mangartsko sedlo v letošnji poletni sezoni, ki bo zajemala predvsem sanacijo erozijskih žarišč in vzpostavitev območju primerne interpretacijske poti od zadnjih parkirišč do vrha Mangartskega sedla.

Izjava Valter Mlekuž 3
Simona Skočir
 

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

ponedeljek
23.05.2022
16°C / 30°C
torek
24.05.2022
15°C / 28°C
sreda
25.05.2022
14°C / 28°C