V AJDOVŠČINI SE NADALJUJE OPREMLJANJE POSLOVNIH CON

Sreda, 26. januar 2022
V minulem tednu so v Ajdovščini z gradbeni stroji začeli komunalno opremljati novo manjšo poslovno cono Pod Fructalom. Gre za projekt, v katerem sta vključeni poslovna cona Mirce – Jug in poslovna cona Pod Fructalom, vrednost pa je ocenjena na nekaj več kot milijon evrov.

Občina Ajdovščina je v zadnjem času komunalno opremila okrog 60 hektarjev območji, na katerih je zraslo več kot 40 poslovnih objektov. Zanimanje je še vedno izjemno veliko, zato se je občina odločila, da komunalno opremi še dodatne površine. Z zaključkom komunalnega opremljanja poslovne cone Mirce – Jug se urejanje površin seli na drugi konec Ajdovščine. Več o tem Tina Velikonja iz občinske uprave.


Izjava Tina Velikonja 1


Svoj prostor na poslovni coni Pod Fructalom že gradi Mehanizacija Miler, kmalu pa bodo začeli graditi tudi drugi kupci prostora. Vrednost projekta komunalnega opremljanja tobeh poslovnih con je 1,2 milijona evrov, pomembno pa je, da je bila občina Ajdovščina uspešna na razpisu za evropska in državna sredstva.


Izjava Tina Velikonja 2


S tem pa se načrti občine še ne končajo. Poslovni coni Pod Fructalom  sledi še cona Rusne, ki se bo nahajala v bližini trgovskega centra Supernova. Na ena in pol hektarjev površine občina želi privabiti podjetja z visokotehnološkimi razvojnimi cilji.


Ana Štokelj

 

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

ponedeljek
23.05.2022
16°C / 30°C
torek
24.05.2022
16°C / 29°C
sreda
25.05.2022
14°C / 29°C