MED FINALISTKAMI ZA NAGRADO ZLATI KAMEN TUDI AJDOVŠČINA IN BOVEC

Sreda, 26. januar 2022

Znanih je letošnjih 12 finalistk za nagrado Zlati kamen, ki je namenjena razvojno najbolj prodornim občinam v Sloveniji. Gre za v javnosti najbolj odmevno strokovno srečanje na področju lokalne samouprave, kjer si izkušnje ter poglede o razvojnih možnostih ter dobrih praksah izmenjajo najvišji predstavniki lokalnih skupnosti, predstavniki gospodarstva in vladni predstavniki.

Med letošnjih 12 finalistk so se z območja zahodne Slovenije uvrstile občine Ajdovščina, Bovec in Bled, z območja osrednje in jugovzhodne Slovenije z Notranjsko občine Loški Potok, Medvode in Vodice, Dravograd, Laško in Solčava iz regije od Koroške do Posavja, ter Dobrovnik, Lovrenc na Pohorju in Sveta Trojica v Slovenskih Goricah iz vzhodne Slovenije. 

Strokovni svet Zlatega kamna bo najprej izbral štiri regionalne zmagovalke, nato pa še razvojno najprodornejšo občino, ki bo prejela letošnjo nagrado Zlati kamen. Spomnimo, lanska zmagovalka je postala občina Nova Gorica, katera bo letošnja zmagovalka, pa bo znano 15. marca, ko je načrtovana podelitev nagrade Zlati kamen 2022.

Kot so sporočili organizatorji, je rdeča nit letošnjega izbora prilagojena volilnemu letu. Strokovni svet se bo torej posebej osredotočal na razvojne premike v času zadnjega mandata s posebnim poudarkom na trajnostnemu razvoju, prilagajanju občin glede na klimatske spremembe ter vključevanju prebivalcev v odločanje. Za letošnji izbor so pripravili tudi dva nova prijema – analizo preboja, ki primerja stanje pred začetkom mandata s tistim v zadnjem obdobju ter posebno analizo transparentnosti in vključevanja občanov v odločanje.

Simona Skočir

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

ponedeljek
23.05.2022
16°C / 30°C
torek
24.05.2022
15°C / 28°C
sreda
25.05.2022
14°C / 28°C