ŠESTI IN LETOŠNJI PRVI TBI MED BRALCI

Sreda, 26. januar 2022

Izšla je nova, že 6. številka revije TBI – To bo Idrija, v kateri snovalci predstavljajo zgodbe, ki jih ustvarjajo aktivni posamezniki in organizacije na Idrijskem. Revijo pri Društvu Idrija 2020 izdajajo v sodelovanju z Zavodom ID20 in Mladinskim centrom Idrija. Tudi v tokratni številki ustvarjalci v vsebinskih sklopih predstavljajo zanimive pobude, aktivnosti in projekte, ki so jih ustvarjali v letu 2021.


Leto 2021 je bilo kljub še vedno nestabilnim zdravstvenim razmeram zelo plodovito, kar odraža tudi nova številka revije TBI – To bo Idrija. Na 64 straneh v okviru osmih zaokroženih vsebinskih sklopov več kot 20 ustvarjalcev osvetljuje zanimive vsebine iz lokalnega okolja.

V sklopu Idrijska mladina v številkah se na osnovi rezultatov izvedene ankete med mladimi na Idrijskem in statistike posveča problematiki vztrajnega padanja števila mladih v idrijski občini, enoličnim zaposlitvenim možnostim, pomanjkanju primernih stanovanj za mlade na Idrijskem. Pod naslovom Podeželje- digitalni raj predstavlja fenomen digitalnega nomadstva, ki bi morda lahko bil rešitev za težave opustelih krajev na periferiji, dodajajo tudi intervju z idrijsko nomadko Špelo Sedej. Samostojni vsebinski sklopi v reviji predstavljajo tudi Idrijo kot pomembno destinacijo za številne tuje mlade prostovoljce, ki si v tem okolju nabirajo pomembne življenjske veščine, osvetljujejo izkušnje prvega idrijskega festivala industrijske dediščine Betrieb, pišejo o HeritageLabu, v Idriji razvitem podpornem mehanizmu za razvoj poslovnih idej na področju kulturne dediščine, o zgodbi nove prodajne galerije in okvirjevalnice Ivanke Nikolaj, o oživljanju idrijske rudarske hiše Giser ter revitalizaciji nekdanjega »balinplaca« v Idriji.

Šesto številko revije TBI so pri Društvu Idrija 2020 pripravili v sodelovanju z Zavodom ID20 in Mladinskim centrom Idrija ob finančni podpori Občine Idrija in Ministrstva za javno upravo. 

Brezplačen izvod si lahko zagotovite osebno na brezstični prevzemni točki ob vhodu v strojnico jaška Inzaghi na Vodnikovi ulici 3 v Idriji ga naročite prek spletne povezave.  


Metka Rupnik

Foto: Društvo Idrija 2020 

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

ponedeljek
23.05.2022
16°C / 30°C
torek
24.05.2022
15°C / 28°C
sreda
25.05.2022
14°C / 28°C