KOTIČEK ZA BREZPOSELNE V CIPS-U

Ponedeljek, 09. november 2009

V okviru informativnega kotička Centra za informiranje in poklicno svetovanje -CIPS v Idriji, ki deluje v učilnici ICRUM na Idrijsko-Cerkljanski razvojni agenciji, je na voljo poseben kotiček za brezposelne, ki so ga pripravili v času večanja brezposelnosti. Namenjen je vsem brezposelnim, še posebej tistim, ki so to postali po daljšem obdobju zaposlitve ter se z iskanjem zaposlitve doslej še niso srečali, pa tudi tistim, ki ne vedo, kako bi se spopadli z iskanjem zaposlitve, pisanjem življenjepisa ali prošnje za zaposlitev.

Brezposelnim so tu na voljo številni primeri besedil življenjepisov in vlog za zaposlitev, osebna pomoč pri sestavi življenjepisa ali vloge za zaposlitev, priročniki in informacije o tem, kaj storiti ko ostanemo brez zaposlitve, kaj moramo storiti ob prehodu v zaposlitev, podatki o načinih iskanja zaposlitve, o trgu dela. Brezposelnim so na voljo tudi video prikazi z nasveti o načinih iskanja zaposlitve in informativnem razgovoru za zaposlitev ter računalnik za samostojno iskanje informacij.

Delovanje tovrstne podporne ponudbe informacij in znanj za brezposelne delno financira Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada ter Ministrstvo za šolstvo in šport. Dejavnost se izvaja v okviru Operativnega programa razvoja človeških virov za obdobje 2007-2013. Informativni kotiček Centra za informiranje in poklicno svetovanje na ICRA v Idriji, katerega storitve so za uporabnika brezplačne, pa deluje v partnerstvu z Ljudsko univerzo Nova Gorica v okviru projekta Center vseživljenjskega učenja Severne Primorske.

Metka Rupnik

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

nedelja
29.03.2020
5°C / 20°C
ponedeljek
30.03.2020
3°C / 20°C
torek
31.03.2020
7°C / 9°C