HIŠA FRANKO Z NOVO POTRDITVIJO GASTRONOMSKEGA SVETA

Sreda, 11. maj 2022

Hiša Franko se od včeraj lahko pohvali z novim dosežkom v svetu vrhunske kulinarike. Že dlje časa je uvrščena tudi v italijanske gastronomske vodiče, od včeraj pa je v najpomembnejšega izmed njih, Guidi dell' Espresso, v družbi še 17 restavracij uvrščena z najvišjo možno oceno – pet kap.

Guide dell' Espresso je skoraj sinonim za starosto italijanskih kulinaričnih recenzentov Enza Vizzarija, ki so mu zgodbo Hiše Franko v okviru Soške doline predstavili že pred časom, je povedal Valter Kramar.

IZJAVA: Valter Kramar 1

Za Hišo Franko je to ob dveh Michelinovih zvezdicah in 21. mestu na seznamu najboljših restavracij sveta 50 Best nova potrditev v svetu vrhunske gastronomije. Da se je slovenska restavracija znašla v italijanskem vodiču ni nič nenavadnega, dodaja Kramar.

IZJAVA: Valter Kramar 2

Že pred 30-imi leti je bila restavracija vključena v vodnik Slow Food, dlje časa so tudi del vodnika Gambero Rosso in Kramar pojasnjuje, da vključenost Slovenije v italijanske vodiče ni novost.

Hiša Franko je že dlje časa uvrščena na svetovni gastronomski zemljevid kot elitna restavracija in Kramar dodaja, da jim načeloma manjka še ena Michelinova zvezdica, napredujejo pa lahko še tudi na seznamu 50 Best, za kar bodo morali delati predvsem na ambientu restavracije in vinskih kartah, saj v kulinariki med dvema in tremi zvezdicami ni veliko razlike.

Primož Božič

Foto: Hiša Franko

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

ponedeljek
23.05.2022
16°C / 30°C
torek
24.05.2022
16°C / 29°C
sreda
25.05.2022
14°C / 29°C