S HECTOR+ DO CERTIFIKATA SPECIALIZIRANEGA VODNIKA ZA INDUSTRIJSKO DEDIŠČINO

Nedelja, 15. maj 2022

Center za upravljanje z dediščino živega srebra Idrija je poleg Tehniškega muzeja Slovenije vključen v mednarodni projekt HECTOR+, v katerem sodelujejo tudi partnerji iz Italije, Španije, Belgije, Nemčije, Avstrije in Bolgarije. Cilj projekta je s skupnimi aktivnostmi v projektu in s pomočjo sodobnih tehnologij povečati zaposljivost 55 mladih Evropejcev, starih od 18 do 30 let, ki že imajo znanja s področja turizma, da pridobijo tudi certifikat specializiranega vodnika po industrijski dediščini.

Kandidati za pridobitev tega certifikata morajo do 15. junija opraviti spletni tečaj na platformi projekta, ki ga uporabljajo brezplačno, v svojem tempu in brez omejitev. Tečaj zaključijo s končnim testom in tisti, ki ga uspešno opravijo, se bodo lahko udeležili septembrske petdnevne poletne šole na temo industrijske dediščine, ki bo potekala v Parku Muzeja živega srebra v italijanskem mestu Addadia San Salvatore. Po zaključenem usposabljanju bodo udeleženci pridobili certifikat, s katerim bodo dokazovali usposobljenost za turističnega vodnika, specializiranega za industrijsko dediščino.  


Metka Rupnik

 

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

ponedeljek
27.06.2022
17°C / 32°C
torek
28.06.2022
16°C / 35°C
sreda
29.06.2022
18°C / 36°C