Vanja Hvala
Voditeljica programa
Katja Brišar
Tehnična urednica programa
Toplo in sončno vreme v začetku tega meseca in še pred tem ugodna pomlad sta pripomogla, da ponekod na Vipavskem že zorijo zgodnje sorte češenj. Ti sladki in sočni sadeži vsako pomlad še dodatno obogatijo že tako pestro in bogato Vipavsko lokalno ponudbo. Po besedah vipavskih pridelovalcev češenj jih letos čaka dobra letina, če le ne bo kakšnih prehodnih nalivov in ploh. Prav te zgodnje sorte češenj so namreč toliko bolj občutljive deževje, ki povzroča pokanje.
Sicer pa češnje veljajo za zelo dragocene, saj so prvi sadež v letu. Ti rdečkasti plodovi so zelo občutljivi in zato mora biti ročno obiranje zelo pazljivo. Na češnji morajo ostati tudi repki, ki še dodatno pomagajo, da češnja obstane sveža dalj časa. Taka je tudi najbolj primerna za uživanje.
Ana Štokelj
Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!
Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.
Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!