DIZDAREVIČEVA DIREKTORICA CUDHG TUDI V NOVEM PETLETNEM MANDATU

Sreda, 18. maj 2022

Tatjana Dizdarevič, direktorica zavoda Center za upravljanje z dediščino živega srebra Idrija, je po oddani prijavi na javni razpis za prosto delovno mesto direktorja v tem zavodu za nov mandat, ki ga je objavilo Ministrstvo za kulturo, včeraj prejela odločbo o imenovanju za direktorico centra za naslednje petletno mandatno obdobje, od 1. 6. 2022 – 31. 5. 2027. Odločbo je izdal minister, pristojen za kulturo dr. Vasko Simoniti na podlagi predhodnega mnenja Sveta javnega zavoda CUDHg Idrija. Sedanji petletni mandat na delovnem mestu direktorice CUDHg Idrija se Dizdarevićevi zaključi 31. 5. 2022.

Prispele prijave na javni razpis za prosto delovno mesto direktorja CUDHg Idrija je obravnavala razpisna komisija Ministrstva za kulturo, ki je nato izbranega kandidata predlagala ministru pristojnemu za kulturo. Minister je posredoval predlog kandidata v obravnavo Svetu javnega zavoda, ki je podal pozitivno mnenje k predlogu, na tej podlagi  je minister za kulturo izdal odločbo o imenovanju direktorice.


Metka Rupnik

 

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

ponedeljek
27.06.2022
17°C / 32°C
torek
28.06.2022
16°C / 35°C
sreda
29.06.2022
18°C / 36°C