Vanja Hvala
Voditeljica programa
O tem, kako je prišlo do Odprte kuhne, pa Špela Verbič.
Osrčje Vipave je bilo tako včeraj od poznih dopoldanskih pa vse do večernih ur v znamenju razvajanju brbončic. Na 24 stojnicah so lahko obiskovalci poskusili jedi z daljnih dežel, pa tudi tradicionalne slovenske jedi v moderni preobleki in tudi sodobne jedi. Vse to pa so lahko kombinirali z rujno Vipavsko kapljico, odličnim pivom in drugimi osvežilnimi pijačami.
Z udeležbo na Odprti kuhni so zadovoljni tako organizatorji kot tudi Zavod za turizem Trg Vipava, ki je bil partner pri pripravi imenitnega dogodka. Na zavodu upajo, da bo Odprta kuhna v Vipavi gostovala tudi v prihodnje. KČar te kulinarične tržnice namreč naredi odlično in svojevrstno kuliso, ki se izjemno zlije s središčem mesta. Ob tej priložnosti je Zavod za turizem Trg Vipava odprl tudi vrata Vinarskega muzeja Vipava, v sodelovanju z Univerzo v Novi Gorici pa še vodeno degustacijo z univerzitetnimi vini. Odprta kuhna je tudi trajnostno naravnana, vsa embalaža je namreč povratna ali pa biorazgradljiva.
Organizatorji Odprte kuhne si prizadevajo tudi za inovativnost:
Ana Štokelj
Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!
Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.
Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!