BLIŽA SE TMINSKO POLETJE

Ponedeljek, 20. junij 2022

Bliža se poletje, z njim pa tudi letošnje Tminsko poletje, pester sklop dogodkov, ki se bo med 22. junijem in 10. septembrom odvil na različnih lokacijah v tolminski občini.


Občina Tolmin bo v sodelovanju z Zavodom za kulturo, šport in mladino Občine Tolmin, Javnim skladom RS za kulturne dejavnosti - območno izpostavo Tolmin, Turističnim društvom Most na Soči ter krajevnima skupnostma Tolmin in Most na Soči letos ponudila na izbiro več kot 70 glasbenih, filmskih, pogovornih in drugih dogodkov, ki se bodo med 22. junijem in 10. septembrom  zvrstili na štirih prizoriščih – v tolminskem starem mestnem jedru pri fontani in atriju tolminske knjižnice, pred Vodno hišo na Mostu na Soči in na Lukatelovi domačiji v Volčah. Podrobnosti o dogodkih so že na voljo na občinski spletni strani, Facebook strani Tminsko poletje, v tem tednu pa  bodo priložnostno zloženko Tminsko poletje 22 na dom prejela vsa gospodinjstva v občini.

Kot še dodajajo na Občini Tolmin, bo na prizoriščih v Tolminu in na Mostu na Soči zagotovljena tudi gostinska ponudba, v starem mestnem jedru Tolmina pa je za vzpostavitev prizorišča potrebna tudi začasna sprememba prometne ureditve, ki začne veljati z današnjim ponedeljkom, 20. junija. Ureditev se nanaša na umirjanje prometa na celotnem območju starega mestnega jedra in umik mirujočega prometa s trga pri fontani, za zagotovitev večje varnosti obiskovalcev in odpravo morebitnih motenj zaradi hrupa pa bo promet mimo trga v času dogodkov onemogočen.Simona Skočir

Fotografija: Občina Tolmin

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

ponedeljek
27.06.2022
17°C / 32°C
torek
28.06.2022
16°C / 35°C
sreda
29.06.2022
18°C / 36°C