OBČINA AJDOVŠČINA Z NAJNIŽJIMI CENAMI JAVNIH STORITEV V REGIJI

Sreda, 22. junij 2022
Z raziskavo o cenah občinskih storitev, ki jo je izvedlo Računsko sodišče, so na Občini Ajdovščina lahko zelo zadovoljni. Po kakovosti in cenovni dostopnosti javnih storitev je najugodnejša v regiji, tudi na državni ravni sodi med deset odstotkov občin z najnižjimi cenami javnih storitev.


Računsko sodišče je izvedlo raziskavo o cenah programov vrtca, oskrbe s pitno vodo, storitve s področja odvajanja in čiščenja komunalne in padavinske odpadne vode, čiščenja greznice, ravnanja s komunalnimi odpadki, upoštevali so tudi ceno komunalnega prispevka, stavbnega zemljišča, turistične takse, članarino za knjižnico, grobnino in neprofitno najemnino. Te cene so delno v pristojnosti občin. Anketa je prikazala, da se cene med občinami znatno razlikujejo. Najmanjše razlike med občinskimi cenami so pri polnih cenah programov vrtcev, največje pa na področju komunalnega prispevka.


Občina Ajdovščina ocenjuje, da v njihovem primeru gre za odličen rezultat raziskave, še posebej izstopajo v regiji, saj imajo najcenejše javne storitve


Vzpodbudnega rezultata, ki izkazuje vzpodbudne bivanjske pogoje, se je razveselil tudi župan Tadej Beočanin:


Izjava Beočanin


Vsekakor pa je potrebno poudariti, da gre za podatke Računskega sodišča, katerega namen pa ni bil razvrščanje posamezne občine v skupno lestvico. Morda bo izračun, ki ga je naredila ajdovska občina opogumil še ostale, da bodo naredite podobne analize in seveda vrednostne primerjave. Že bežen pogled na tabele pove, da še nekatere primorske občine kotirajo visoko na lestvici.Ivan Seljak


Vir podatkov: Računsko sodišče

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

ponedeljek
27.06.2022
17°C / 32°C
torek
28.06.2022
16°C / 35°C
sreda
29.06.2022
18°C / 36°C